Despina producties
Zangeres Vliegende Stukken Klimaatkwis


Deugzucht

In haar planeetreddende one-woman show weet Marjolein de Graaff op geraffineerde wijze kleinkunst en opera te verweven met haar onverstoorbare streven naar een betere wereld. Daarbij springt zij moeiteloos van de sloppenwijken van Jakarta naar haar voorliefde voor sterfbedden of het leed van een verwaarloosde kamerplant. Met subtiele humor baant zij zich een weg door wegwerpfeestjes en de kleren van de doden. Bij vlagen vilein, dan weer poëtisch en troostend: dit is cabaret voor de doordenker. Na afloop zal de bezoeker zich nog vaak afvragen: mag dit eigenlijk wel, van Marjolein?
Marjolein denkt groot. En ze heeft haast.

Met haar achtergrond in theater en klassieke muziek staat zij garant voor een verrassende mix van conference, kleinkunstlied en opera.

Première: 21 april 2018, Het Werftheater Utrecht

Piano: René Veen / Bernd van den Bos
Adviezen: George Groot, Jessica Borst, Renée van Amerongen.
Kleding: Elianne van Dorp
Foto's: Angeliek de Jonge, Lize Kraan

“Een doelgericht programma dat recht uit haar hart komt”.
Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival 2015
(Lees hele juryrapport)

“Met een stem die glas doet sneuvelen, is ze origineel, grappig en maakt nieuwsgierig naar meer.”
De Telegraaf
(Lees alle persquotes)

Ga naar: Filmpjes
Ga naar: Gastenboek


Marjolein op de radio

Marjolein te gast bij RTV Utrecht/Radio M (4 januari 2019)
Helaas niet meer terug te luisterenMarjolein te gast bij Frits Spits in de Taalstaat (8 augustus 2015). Helaas niet meer terug te luisterenWie is Leinkunst?
Marjolein was al jaren actief als zangeres in muziektheater, opera, oratoria en met haar trio Vliegende Stukken. In 2013 volgde zij een kleinkunstcursus bij Elisabeth Boor. Een half jaar later won ze het Utrechts Kleinkunstfestival. (lees juryrapport.) Daarna schreef zij zich in voor het Amsterdams Kleinkunst Festival, werd zij gecoacht door Marjolijn Touw en belandde in april 2015 in de finale.
Daarna tourde zij met de andere finalisten door het land.

Vanaf 2016 werkte zij met regisseuse Jessica Borst aan het uitbouwen van haar voorstelling, waarvan ze onderdelen uitprobeerde op diverse podia, festivals en in besloten voorstellingen voor o.a. ideële organisaties. In 2017 begon ze met haar try-outtour in de theaters.

René Veen (componist/pianist) schreef intussen diverse composities voor haar programma en is inmiddels haar vaste pianist.
Verder krijgt zij tekst- en speladviezen van George Groot en Renée van Amerongen.