Despina producties
Zangeres Vliegende Stukken Training


Achtergrond als klassiek zangeres


Muziektheater & opera
In 2011 zong en speelde Marjolein samen met Marc Pantus en Hugo Naessens op Theaterfestival de Parade in een opera van Francesco Conti ''Mammalucca, Bagatella e Pattatocco" geregisseerd door Marc Pantus.

Als klassiek zangeres was Marjolein verder te horen in bijvoorbeeld Cappella Amsterdam waarmee zij in 2010 zong op Paleis Noordeinde, ter gelegenheid van het Koninginnedagconcert. Op het programma de geënsceneerde versie van Stravinsky's Les Noces. Bekijk de NPO documentaire en concert.

Marjolein heeft aan verscheidene Dido & Aeneas-producties meegewerkt in de rol van Belinda.

In 2008 nam zij deel aan het project L'Enfant et les Sortileges' o.l.v. Machteld van Bronkhorst (regisseur), Wieke van Wingerden (zangpedagoge). Zij zong o.a. de rollen van Le Feu en Le Rossignol.

In 2008 richtte zij samen met René Veen en Sabine van der Heyden het trio Vliegende Stukken op.

Tot 2008 speelde zij in muziektheaterproducties o.a. geregisseerd door Shireen Strooker en Helen Porter.

Oratorium
Solistisch zong zij o.a. de Johannes Passion o.l.v. Kurt Equiluz, de Matthäus Passion o.l.v. Madeleine Ingen Housz, het Dixit Dominus van GF Händel o.l.v. Jurriaan Grootes, het Requiem van Fauré, het Oratorio de Noel van Saint-Saens en de Mis in A van J.S. Bach.

Koor
Zij heeft in vele professionele koren gezongen zoals Cappella Amsterdam, Bachkoor Holland en het NSK, onder leiding van dirigenten als Daniel Reuss, Frans Brüggen, Jan Willem de Vriend, Richard Egarr, Peter Dijkstra en Klaas Stok.

Sinds 2013 volgt zij zanglessen bij Selma Harkink.